Jørn Ladegaard ved Landsskyttestævnet 2018 i Nyborg

Nyborg Marineforenings Skyttelav

Nyborg Marineforenings Skyttelav blev startet i 2006, Marineforeningens formand Børge Ferning opfordrede Bjørn Andersen til at afholde en stiftende generalforsamling den 14. juni 2006.

På generalforsamlingen blev der valgt en bestyrelse på 3 personer med Bjørn Andersen som formand, der samtidig indledte et samarbejde med Nyborg Skytteforening.

Efterfølgende blev der på sensommeren afholdt en ekstraordinær generalforsamling, hvor repræsentanter fra Landsskytteudvalget og Nyborg skytteforening var til stede. Det satte gang i skydningen, hvor Nyborg Skytteforening lægger baner, våben og ikke mindst instruktion til.

På generalforsamlingen i februar 2014 afløste Jørn Ladegaard Bjørn Andersen som formand, og Bjørn blev udnævnt til æresmedlem af lavet.

Der skydes hver søndag formiddag og tirsdag aften.

Skyttelavet deltager hvert år i Landsskyttestævnet, samt hjemmebaneskydning, og distriktsskydning her på Fyn.

Resultaterne har været rigtig gode. I 2017 blev landspokalen vundet for 5. gang i træk, og derved til ejendom. Landsskyttestævnet 2018 blev afholdt her i Nyborg, og da vandt vi igen og fik den nye vandrepokal.

Hjemmebaneskydningen har vi vundet flere gange og ellers været nummer 2 eller 3.

I tiden der er gået, har skyttelavet udviklet et fantastisk socialt samvær med Nyborg Skytteforening og flere af lavets medlemmer har således deltaget i stævner under DGI Skydning regi.

Skyttelavet har her i 2018 19 medlemmer, men desværre er der kun 5 – 7 af disse som aktivt deltager i skydningerne, og tallet har været jævnt faldende. Derfor er der et stort behov for at få nye medlemmer, da det har været et problem at stille hold til konkurrencerne.

Formand Tlf. 2163 5487

Jørn Ladegaard