Sensommerudflugt til Esbjerg og Blåvand

Ta` med Nyborg Marineforeningen på sensommerudflugt med oplevelser.

Denne sensommertur bringer os til Vestjylland, nærmere betegnet Esbjerg og Blåvand.

Turen foregår tirsdag den 21. august 2018CoolHvisker

Et spændende besøg på FALCK Safety Service i Esbjerg:

Falck Safety Services har gennem mange år oparbejdet en solid kompetence inden for maritim virksomhed. Inden for krydstogt- og færgevirksomhed leverer vi alt fra grundlæggende sikkerhedskurser til beredskabsøvelser – tilpasset til myndighedernes og kundernes krav og behov

Som maritim leverandør til f.eks. olie- og gasselskaber må man ofte forholde sig til krav fra både operatøren, olieindustrien og maritime organisationer (IMO).

Vi skal bl.a. se demonstration af stormvejrsredning m.m.

Frokosten indtages hos Esbjerg Marineforening.

Efter frokost køres til TIRBITZ stillingen i Blåvand.

Stillingen blev bygget af tyskerne under 2. verdenskrig.

Tirpitz-stillingen (Batterie Vogelnest) er en forsvarsstilling fra anden verdenskrig bestående af to bunkere, som var en del af Atlantvolden, som den tyske besættelsesmagt opførte langs Nordsøens kyster. De ligger på Tane Hedevej i Blåvand. Den sydlige bunker er i dag indrettet som museum med en egentlig museumsbygning under klitten som supplement.

I sommeren 2017 åbnede et nyt stort museum ved Tirpitz-stillingen. Det nye museum rummer udstilling om Atlantvolden, en udstilling om livet på vestkysten og en stor ravsamling. Dertil kommer særudstillinger og selve Tirpitz-bunkeren. Arkitektgruppen bag byggeriet var BIG - Bjarke Ingels Group, og bygherren bag projektet var Museet for Varde By og Omegn. Tirpitz Museum blev indviet af Kronprins Frederik den 29. juni 2017

Efter en lang dag med mange indtryk sætter vi igen kursen mod Fyn.

Afgang fra Marineforeningen i Nyborg den 21. august KL. 07.30.

09.30 – 11.00 Besøg på brandskolen i Esbjerg Falck Safety Service.

11.30 besøg på ”HORNS REV” fyrskib.

12.30 frokost i Esbjerg Marine forening.

14.00 besøg på TIRBITZ.

Forventet hjemkomst ca. kl. 19.30.

Pris: kr. 550,00, der dækker bus, formiddagskaffe, besøg på Falck Safety, besøg på ”HORNS REV”, frokost, besøg på TIRBITZ.

Tilmelding: I mappen i stuen. Betaling i stuen eller på konto reg. 3914 konto. 3216397908.

Planlægning og produceret af Kurt Klein Taanquist og rejseudvalget.

Tlf.40163571.  Mail: kurtkleintaanquist@webspeed.dk

Sidste frist for tilmelding. 1. aug. 2018