Vesterhavsstorm og atlantvold!

Det var et par af de oplevelser at 41 medlemmer af Marineforeningen oplevede på Esbjerg turen. Efter afgang fra Nyborg via Kerteminde gik det mod vestkysten.

Første stop var Falck rednings center uden for Esbjerg. Her fortalte Betina om alle de aktiviteter der foregik med hensyn til brand og redning.

Uheld og brand på boreplatforme, Vindmølletårne større industri anlæg m.m.

En spændende rundtur i området, hvor alle former for redningsopgaver kan gennemføres som øvelser og uddannelse.

Turen sluttede i den store øvelseshal, hvor forskellige øvelser i redning i havet gennemføres. Her kan laves kunstig 1-1½ meter høje bølger, laves stormvejr, regnvejr og torden i mørke og i vand.

Efter denne smagsprøve på stormvejr, kørte vi til Esbjerg Marineforening, hvor formanden bød velkommen og serverede en lækker ”lørdagsbuffet”. Efter frokost var der besøg på Veterans fyrskib HORNS REV, hvor en kyndig mand fortalte om skibets historie og udseende.

Da alle var færdige med frokost og fyrskib, gik tuen til TIRBITZ museet, hvor deltagerne kunne gå på opdagelse i vestkystens historie og selv opleve bunkerens indretning. Alle fik en lille sender der kunne aktiveres ved de forskellige montrer og høre historien.

Det er et spændende sted og etableret på fantastisk vis og kreeret af den danske storarkitekt Bjarne Ingels.

Godt trætte i benene og fyldt med information på en dag i godt selskab, satte vi igen kursen mod Nyborg og Kerteminde.

Tak til alle deltagerne. Håber at se alle igen til de kommende ture.

På rejseudvalgets vegne Kurt Klein Taanquist.