Nyborg den 19. august 2020.

Pressemeddelelse.

Den 29. august 1943 blev orlogsgast Niels Bøje Olsen dødeligt såret under det tyske angreb (Operation Safari) på søværnets enheder i Gl. Lystbådehavn.

Nyborg Marineforening besluttede efter flere opfordringer at ansøge Nyborg Kommune om tilladelse til i 75 året for Danmarks befrielse og på 77 års dagen for hændelsen, at nedfælde en mindeplade i brohammeren på det sted, hvor nedskydningen fandt sted.

Nyborg kommune har meddelt tilladelse hertil.

Arrangementet gennemføres jf. vedhæftede program - se link nedenfor.

I Paraden deltager ud over medlemmer af Nyborg Marineforening følgende:

NAJADENS besætning, Jydske Dragonregiment, Garderforening, Garderhusarforening, personel og flag fra Kerteminde -, Svendborg -, Faaborg - og Assens Marineforeninger.

Ultimo september udgives en publikation med titlen: Søværnet i Nyborg 1940 -1943. Den afsluttes med en beskrivelse af arrangementet den 29. august 2020.

Venlig hilsen.

Kurt Verner