Køb bogen "Dyk, når I kan" på saxo.com til kun 99,00 Kr.

Til Marineforeningens formand

Kære Kurt Verner,

Vedhæftet sender jeg dig et specielt tilbud til Marineforeningens medlemmer om køb af min bog ”Dyk, når I kan” til en særlig favørpris på 99,00 kr. plus forsendelse hos saxo.com.

Bogen har fået flotte anmeldelser i bl.a. Marinehistorisk Tidsskrift og Tidsskrift for Søvæsen samt fra en række læsere. Den er ikke en ubådsteknisk fortælling, men derimod en spændende selvbiografisk roman om mine oplevelser som helt ung i de gamle ubåde under den kolde krig 1955-57. Jeg var matrosmath om bord i STØREN og SÆLEN, som havde været med i 2. verdenskrig, og som Søværnet lejede af England og sejlede med fra 1946 til 1959.

Ramsaltede beskrivelser af de snævre og uhygiejniske forhold om bord med en håndvask uden afløb til 24 mand og et lokum, hvor udslusningssystemet krævede omtanke før, under og efter brug, veksler med humoristiske anekdoter og skarpe meningsudvekslinger om alvoren ved at være frontlinjestat for NATO.

Bogen er også en historie om kontrasten mellem to vidt forskellige verdener. Jeg voksede op i et snævert og forbudspræget indremissionsk miljø i Kongsted uden for Ringsted. Et hjem, hvor biografture og dans på kroen var bandlyst, og hvor tanker om piger var ”usundt for sjælen”. Som 16-årig søgte jeg til Søværnet for at bryde med det strenge hjemstavnsmiljø og blive ”søofficer med hvide handsker sabel”. Men allerede efter det første år forduftede drømmen om en karriere i Søværnet, og jeg valgte derfor at melde mig til frivillig tjeneste i ubådene.

”Dyk, når I kan” er en aktuel pendant til den kolde krig, der nu er blusset op på ny.

Jeg håber, at du vil give tilbuddet videre til dine medlemmer og sætte vedhæftede A4side op i jeres mødelokale. Du er også velkommen til at videresende denne mail direkte til medlemmerne.

Kaj Hvolgaard,

Forfatter til bogen ”Dyk, når I kan”.

Praktisk om bestilling:

MEDLEMSTILBUD 2020

99,- + forsendelse

Bestilles på saxo.com med rabatkoden: 20marine

(Bogen står til 184,95 kr. Under ”Bekræft bestilling” klikker du på Rabatkode/Gavekort og taster: 20marine for at få Jeres specialrabat)